2023 Ağustos ayı, yaz meyve ve sebzelerinin bolca tüketildiği bir ay oldu. Artan sıcaklıklar, hafif ve doyurucu yemekleri ön plana çıkartırken, soğuk kahveler ve soğuk tatlılar sofralarımızı renklendirdi. Domates, patlıcan, kabak, bamya, taze fasulye ve kapya biber yemeklerde kullanılırken, kış için hazırlıklar da yapılmaya başlandı. Şeftali, incir, vişne, kızılcık, böğürtlen gibi meyveler ise kahvaltılık reçellere dönüştürüldü. İşte, Ağustos ayı boyunca okurlarımız tarafından çok beğenilen tarifler:
Ağustos ayı, domatesin en lezzetli olduğu aydır. Kilo kilo alınan domatesler hem yemek yapımında, hem de kışlık sos yapımında kullanılır. Kışlık domates sosu tarifimiz, Ağustos ayının en sevilenleri arasına girmeyi başardı.
Kıyma, soğan, yumurta, galeta unu ve baharatlarla hazırlanan hamburger köftesi de, Ağustos ayının yıldızları arasına girdi. Ev yapımı hamburger hazırlamak isteyenleri, tarifimize alalım.
Mevsim güzeli şeftaliler, şeker, su ve limon suyu ile bir araya getirilerek reçele dönüştü. Kahvaltılık şeftali reçelini, püf noktalarıyla kolayca hazırlayabilir, kış için kavanozlarda saklayabilirsiniz.
Bolonez sos, domates sos, parmesan peyniri ve fesleğen ile hazırlanan spagetti alla bolognese, Ağustos ayının en sevilen tariflerinden biridir. Ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alan spagettiyi, kalabalık sofralarda sunabilirsiniz.
Beze olarak da bilinen mereng, yumurta, şeker ve limon karışımından oluşur. 45 dakikada hazırlanan bu tatlıyı, sade bir şekilde sunabilir veya meyveli soslarla süsleyebilirsiniz.
Patlıcan, kıyma, biber ve domates ile hazırlanan patlıcan musakka, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Ağustos ayında ana yemek olarak tercih edilen musakkayı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Adana mutfağıyla özdeşleşen fellah köfte, ince bulgur, irmik ve salça karışımından oluşur. Yoğurtla birlikte servis edilen fellah köfte, son zamanlarda sosyal medyada paylaşılan tariflerden biridir.
Salatalık, limon ve kaya tuzu ile hazırlanan salatalık turşusu, en sevilen turşu çeşitlerinden biridir. En ay 1 ay kavanozda bekletilen bu turşu, kış aylarında yemeklerin yanında sunulmasıyla bilinir.
Antep mutfağının sevilen tatlısı katmeri evde hazırlamak isteyenleri böyle alalım. İncecik hamurun antep fıstığı ile doldurulmasıyla hazırlanan katmer, dondurma veya kaymak eşliğinde sunulabilir.
Tam mevsimindeyken kapya biber, domates, sarımsak, yeşil biber ve acı biber turşusu ile hazırlanan kahvaltılık sos, cam kavanozlarda muhafaza edilir. Kış için hazırlayabileceğiniz lezzetlerden biridir.
Şunlara da göz atın;