Papatya Şerbeti
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Papatya Şerbeti Tarifi İçin

Malzemeler

Papatya Şerbeti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kokulu kır papatya yapraklarını temiz bir süzgeçte bol suyla ve birkaç defa güzelce yıkayıp üzerindeki tozları iyice temizleyin. Büyük bir kavanoza aktarıp üzerine 2 litre suyla limon tuzunu ekleyin. 2 limonun suyunu ilave edip kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kokusu ve rengini suya vermesi için kavanozu oda sıcaklığında 5-6 gün bekletin. Papatya yaprakları renklerini verip solgunlaşınca kavanozdan çıkarın. Kalan ekşi suya şekeri aktarıp iyice karıştırın. Karışımı ince delikli tülbentten süzdürüp buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Alkolsüz İçecekler Soğuk İçecekler Diğer Tarifler Soğuk Alkolsüz Kokteyl İçecek Tarifleri

Benzer Tarifler

Alkolsüz sex on the beach
Hindistan Cevizli Milkshake
Bahar kompostosu
Türk kahveli limonata
Hurmalı smoothie
Vişneli ve Hindistan cevizli limonata