Bir elmanın kabuğunu soyun. Rendeleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. Üzerine 1-2 damla limon suyu gezdirdikten sonra renkleri değişene kadar fırında pişirin. Rendelenmiş elma fırında kızarırken 2 yeşil elmanın kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 5 bardak su ekleyip 2-3 dakika kadar kaynatın. Ocaktan almadan önce içine tarçın, zencefil ve karanfil ekleyin. Fırında kızaran elma püresini ilave edip karıştırın. 5 dakika bekletip demleyin. Karışımı süzgeçten geçirip buz parçaları ve nane yapraklarını ekleyin. Bekletmeden servis yapın.
Not: Elmalı soğuk çay çok sağlıklı bir içecektir ve diyet yapanlar tarafından gönül rahatlığıyla içilebilir. Soğuk içmek istemeyen ılık veya sıcak çaya bal ve limon suyu ekleyip içebilir.