Yaz sıcaklarında serinleten bir lezzet böğürtlenli limonata tarifimiz
- Limonların beyaz kısımlarını almadan kabuklarını rendeleyin. Daha sonra suyunu sıkın.
- Rendelediğiniz limon kabuklarını, böğürtlenleri, limon suyunu, şekeri ve naneyi geniş bir kaba alın. Arada bir karıştırıp oda ısısında 2 saat kadar bekletin.
- İçme suyunun 2 su bardağını kaynatın. Kaynayan suyu beklettiğiniz limonlu karışımın üzerine dökün. İçindeki şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. İnce bir süzgeç ya da tülbentten suyunu süzün. Böğürtlenli limonatayı buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Gerekirse damak tadınıza göre kontrollü bir şekilde soğuk su ilave edebilirsiniz.
Reyhanlı Çeşme limotası tarifi için tıklayın