Lezzet yemek tarifleri, özel günlerinizde içeceklerle de yanınızda...
Kirazların saplarını temizleyin. Cam bir kavanozun dibine kirazların dörtte birini yerleştirin. Üzerine toz şekerinde dörtte birini ilave edin. Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrar edin.Kavanozun kapağını kapatıp serin bir ortamda 2 gün bekletin.
Şekerin eriyip erimediğini kontrol ettikten sonra 1.5 su bardağı saf alkol ve 1 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyu ilave edin. Karanfil ve tarçın çubuklarını ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Yaklaşık 1.5 ay serin bir ortamda bekletin. Bu süre içinde haf tada bir gün tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırın. Bekletme işlemi bittikten sonra likörü süzün. Kadehlerde servis yapın.