Arap Tava

Arap Tava
26 Temmuz 2023

Pratik, lezzetli ve davet sofralarınıza çok yakışacak bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz. İster iftar sofralarınıza, isterseniz de davet sofralarınıza çok yakışacak bu tarif oldukça pratik hazırlanır. Arap tava Hatay mutfağına ait olup farklı yörelerde değişik versiyonları da yapılmaktadır. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Arap Tava Kaç Kaloridir?

Bir porsiyon arap tava yaklaşık 350 kaloridir. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Arap Tava için

Malzemeler

  • 600 gr kıyma
  • 4 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • ¾ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
Arap Tava

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle sebzeleri yıkayın ve kurulayın. 
  2. Soğan, domates, sivri biber, kırmızı biber ve patates küp küp doğranır. 
  3. Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranarak içerisine eklenir. 
  4. Kıyma, sebzeler, ezimiş sarımsak, su ve baharatlar bir kap içerisine alınarak yoğurulur. 
  5. Fırın tepsisi içerisine el ya da kaşık yardımı ile yayılır. 
  6. Üzerine bastırılarak düzeltilir. 
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika 1 saat pişirilir. 
  8. Üzeri kızarınca fırında çıkartılarak servis edilir. 
  9. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Üzerine maydanoz ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Sebzeleri eşit büyüklükte doğramak önemlidir. 
  • Su yetersiz gelirse ve yemeğiniz kurumaya başlarsa su ilave edebilirsiniz. 
  • Üzerine közlenmesi için domates ya da biber dizebilirsiniz.
  • Yanında bulgur pilavı ya da pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo