Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13485 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2163 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4685 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8288 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
İşkembe Çorbası
Maklube Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Antep Fıstıklı Baklava
Antep Fıstıklı Baklava
18 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Paşa Sarması
Tulumba tatlısı
Fakir Pastası
Cunda Ezmesi
Pesto sos
Baba Ganoush
Alkolsüz Kokteyl Tarifleri: Ev Yapımı 20 Farklı Kokteyl Tarifi
Malta Eriği Çekirdeği Nasıl Yenir?
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 16 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Tavuk buzdolabında ne kadar dayanır? Kaç günde bozulur?
Saç Kırıkları Nasıl Önlenir: 7 Öneri
Bursa Kahvaltı Mekanları: En İyi 19 Mekan
Antep Fıstıklı Baklava için
Malzemeler
650 g baklavalık un
7 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 silme çay kaşığı karbonat
Açmak için
400 g nişasta
Şerbeti için
1.750 g toz şeker
1 litre su
Antep Fıstıklı Baklava
Nasıl Yapılır
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 5-10 dakika kaynatın. Unu büyük bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
Yumurta sarılarını ve diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 5 büyük bezeye ayırın. Bu bezeleri de kendi aralarında 20 eşit bezeye bölün. Toplamda 100 küçük beze elde edin.
Tüm bezelerin üzerini temiz bir bezle örtün. Bezeleri tek tek üzerine nişasta serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Her 20 bezeyi bu şekilde açarak üst üste dizin. 20 kat olduğunda oklavayla olabildiğince ince açarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerini Antepfıstığı ile kaplayın. Diğer 20 kat bezeyi de açıp tepsiye yerleştirin.
20’li gruplar halinde tüm bezeler ve fıstıklar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın. Keskin bir bıçakla dilimler kesin.
Tereyağını eritin ve baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatın ve şerbeti çekene kadar bekletip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yöresel Tarifler
Bayram Tatlıları
Antep Mutfağı Yemekleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Selanik Susamlısı
Şerbetli Tatlılar
60 Dakika
Portakallı Revani
Şerbetli Tatlılar
35 Dakika
Bal Parmak Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
60 Dakika
Yalancı Baklava
Şerbetli Tatlılar
85 Dakika
Tırtıl Baklava
Şerbetli Tatlılar
25 Dakika
Baklava Hamuru
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.