Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13494 Tarif
Çocuk
364 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2171 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4687 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8296 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Zencefil Şurubu
İnegöl Köfte
Anasayfa
Tarifler
Farklı Tatlı Tarifleri
Vişneli Lokum Tatlısı
Vişneli Lokum Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Patates Çanağı
Glütensiz Tuzlu Kek
Simit Kurabiye
Ropa Vieja
Starbucks Keki
Bougatsa
Dünyanın En Lezzetli Yemeklerini Yiyebileceğiniz 100 Şehir Açıklandı: Türkiye'den 2 Şehir Var
Yeşil Erik Tuzla Yenir Mi?
Cevizi Suya Koymanın Faydaları Nelerdir?
Dünyanın En İyi Kahvaltıları Açıklandı: Listede Türkiye'den 10 Lezzet Var!
Yumurta Tekrar Pişirilebilir Mi?
Kayısı Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Vişneli Lokum Tatlısı için
Malzemeler
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Vişneli sos için:
2 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 Türk kahvesi fincanı şeker
Tabanı için:
2 su bardağı Hindistan cevizi
Son katı için:
1.5 su bardağı süt
2 poşet kremşanti
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Vişneli Lokum Tatlısı
Nasıl Yapılır
Tencereye süt, şeker ve unu koyun. Orta ısılı ocakta kaynayıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
Bir fırın tepsisinin tabanına, boşluk kalmayacak şekilde Hindistan cevizi serpin.
Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı ince bir tabaka halinde yayın ve soğumaya bırakın.
Diğer yandan vişne suyu, toz şeker ve nişastayı başka tencereye alarak, orta ısılı ocakta kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
Ilınmış olan tatlının üzerine gezdirip her tarafına yayın. Yeniden soğumaya bırakın.
Kremşantiyi soğuk süt ile paketin üzerinde yazdığı gibi çırpıp hazırlayın. Ardından soğuyan vişne sosunun üzerine sürün.
1-2 saat buzdolabında soğutun. Tamamen soğuyan tatlıyı, minik kareler şeklinde dilimleyin.
Spatula yardımıyla iki kare dilimi birbirinin üzerine kapatın. Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayarak servis yapın.
Dilerseniz, misafir ağırlarken sunabileceğiniz
vişneli lokum tarifi
ne göz atabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tatlı Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Pratik Tatlı Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Diğer Tatlı Tarifleri
15 Dakika
Bebek Muhallebisi
Diğer Tatlı Tarifleri
20 Dakika
Yaz Helvası
Diğer Tatlı Tarifleri
30 Dakika
Gelin Çantası
Diğer Tatlı Tarifleri
15 Dakika
Tiramisu Topları
Diğer Tatlı Tarifleri
80 Dakika
Somloi Galuska
Diğer Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Pişmaniye
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.