Salyangoz Yemeği

Salyangoz Yemeği
25 Nisan 2024

Ege kıyılarımızda Datça’nın meşhur yemeği ''garaville'' özellikle yağmur sonrasında toplanan salyangozlar ile yapılan bir yemektir. Pişmiş kara salyangozlarından oluşan bu yemek, Fransız ve Hint mutfağında yaygın olarak tüketilir. Özellikle ordövr tabağında servis edilmesiyle bilinir. Bazı ülkelerde 'escargot' ismiyle de bilinir. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detaylarına geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Salyangoz Yemeği için

Malzemeler

  • 500 gr salyangoz 
  • 1 adet soğan 
  • 1 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak 
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • ½ çay bardağı su 
  • Tuz 
  • Karabiber 
Salyangoz Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Salyangozlara delik açılır ve kaynayan suya atılarak pişirilir. 
  2. 3-4 defa tekrarlanır. Su her seferinde tazelenir. 
  3. Tencereye zeytinyağı alınır, içerine yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenir. 
  4. Renk değiştirmeye başladıklarında biberler eklenerek pişirilir. 
  5. Soğan eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  6. Domates, baharat ve su ekleyerek kaynatın. 
  7. Pişen salyangozları ekleyerek bir taşım kaynatın. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo