Tahıllı Yeşil Salata

Tahıllı Yeşil Salata
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tahıllı Yeşil Salata için

Malzemeler

  • 100 gr kabuklu pirinç
  • 100 gr maş fasulyesi
  • 1 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 3 yemek kaşığı badem
  • 2 kabak
  • 3 taze soğan
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 60 ml zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 avokado
  • Taze nane yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber
Tahıllı Yeşil Salata

Nasıl Yapılır

Maş fasulyesi ve kabuklu pirinci haşlayıp suyunu süzün ve bir kapta harmanlayın. Ayçekirdeği ve kabak çekirdeği ile bademleri tavada birkaç dakika kavurup pirince ekleyin. Kabakları ince doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Soğanları temizleyerek ince doğrayın ve hepsini harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu, bal, tuz ve karabiberi karıştırın. Avokadonun kabuğunu soyup ince doğrayın ve salatanın üzerine dizin. Limonlu sosu üzerine gezdirip nane yapraklarını ekleyin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo