Şeftalili Baton Pasta

Şeftalili Baton Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftalili Baton Pasta için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Dolgusu için

  • 2 şeftali
  • 250 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 paket beyaz çikolata sosu
  • Ceviz içi
Şeftalili Baton Pasta

Nasıl Yapılır

Fırını 170 dereceye ayarlayın. 23 cm’lik baton kek kalıbını yağlayın. Yumurtalar ve şekeri mikserle iyice çırpın. Süt, ayçiçeği yağı, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin. Ceviz içini ilave edip spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Krema, vanilya ve pudra şekerini karıştırma kabına alın ve mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Şeftalinin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Keki enine üçe bölün. Aralarına krema sürüp doğranmış şeftalileri serpiştirin. Beyaz çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve pastanın üzerine dökün. Ceviz ile süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo