Domates Carpaccio

Domates Carpaccio
26 Ocak 2024

Carpaccio, İtalyan mutfağında etin veya deniz ürünlerinin incecik dilimlenerek servis edilen tabaklarına verilen bir isim. Ben de domatesleri aynı sistemde dilimlediğim için bu yemeğe bu ismi yakıştırdım. Yazlık büyük, tatlı ve kırmızı domateslerle yapılabilecek en kolay mezelerden bir olan bu tarif sunumu nedeniyle masanıza ayrı bir görsellik katacaktır.

Somon carpaccio tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Domates Carpaccio için

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy domates (Incecik halka seklinde kesilmiş)
  • Çesitli renkte çeri domatesler (Ortadan ikiye kesilmiş)
  • 1 adet taze mozarella peyniri

Sosu için:

  • 1 avuç nane
  • 4 yemek kaşığı biberiyeli zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı karaincir sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
Domates Carpaccio

Nasıl Yapılır

  1. Rondoda taze nane yaprakları, zeytinyağı, tuz ve kara incir sirkesini çekerek bir araya getirin. 
  2. Servis tabağına sostan 1 kaşık dökün. Tabağa incecik dilimlediğiniz domatesleri sosu da dağıtarak dizin. 
  3. Üzerine tekrar 1 yemek kaşığı sos gezdirin. 1 sıra daha domatesleri dizin ve üzerine tekrar 1 yemek kaşığı sos gezdirin. 
  4. Tabağın etrafına farklı renkli çeri domateslerden yerleştirin. Tabağın merkezine mozarella peynirini koyun ve süslemek için peynirin üstüne de sosu gezdirin ve taze biberiye dalı koyarak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo