Kayısılı Sütlaç

Kayısılı Sütlaç
16 Şubat 2023

Kayısı, badem, antep fıstığı ve tarçın ile hazırlanan kayısılı sütlacı mutlaka defterinize ekleyin.

Tam kıvamında sütlaç tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Sütlaç için

Malzemeler

  • 4 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı çekilmiş badem
  • 1 çorba kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 500 gr kayısı 
Kayısılı Sütlaç

Nasıl Yapılır

  1. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine yarım bardak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. 
  2. 4 bardak sütü ekleyip 5 dakika daha pişirin. Nişasta ve vanilyayı kalan sütte ezip kaynamakta olan pirinçli süte ekleyin. 
  3. Şeker ve bademi de ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan alın.
  4. Kayısıları soyup küp şeklinde doğrayın. Sütlaca ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırıp ılınmaya bırakın.
  5. Buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletip yarısının üzerlerine tarçın serpin. Kalanları kayısı dilimleri ve fıstıkla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo