Antakya Kömbesi

Antakya Kömbesi
14 Eylül 2021

Bir çeşit kurabiye olan kömbe, Antakya ile özdeşleşmiştir. Yapımında hurma, kömbe baharatı ve damla sakızı tozu kullanılır. Çay saatlerinin en lezzetli eşlikçileri arasında yer alır. Tırtıklı bir şekle sahiptir. Peki, Antakya kömbesi nasıl yapılır? Antakya kömbesi tarifi için kolları sıvayalım.

Alternatif olarak tırtıl kurabiye ve starbucks kurabiyesi tarifini de mutlaka deneyin.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Antakya Kömbesi için

Malzemeler

  • 550 g un
  • 110 g pudra şekeri
  • 300 g bitkisel margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurtanın akı
  • 1 çay kaşığı kömbe baharatı
  • Az tarçın
  • Bir fiske damla sakızı tozu

İçi için:

  • 1 kg Arap hurması
  • 220 g bitkisel margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
Antakya Kömbesi

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. Geniş bir kapta margarin ve şekeri karıştırın.
  2. Vanilya, damla sakızı tozu ve yumurta akını ekleyip karıştırın. Unu da ilave edip yoğurma işlemine başlayın.
  3. Kulak memesi kıvamına gelince hamurunuz hazırdır (Unu birden değil, azar azar ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelince katmayı bırakın).
  4. Ahşap kalıpların içine ceviz büyüklüğünde bir hamur parçası koyun. İçini oyarak açın ve hurma karışımından 1 tatlı kaşığı dolusu koyup hamuru kapatın.
  5. Kalıbı ters çevirip bir yere ucunu vurun, kurabiye elinize düşecektir.
  6. Hepsini bu şekilde yapın. Isıtılmış fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
avatar
Guzin YORUM 28 Şubat 2021, 16:05
********* ONAY BEKLİYOR... *********

Benzer Tarifler

Lezzet Logo