Patlıcanlı Kiş

Patlıcanlı Kiş
19 Eylül 2023

Bağırsakları yumuşatmasıyla bilinen patlıcan, en sevilen sebzelerden biridir. Hamur işi tariflerinde de kullanılır. Kalsiyum, demir ve potasyum bakımından zengin olan bu besin, kolesterolün düzenlenmesine yardımcı olur. Hazırsanız, patlıcanlı kiş yapımına geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Patlıcanlı Kiş için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 75 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için

  • 3 patlıcan
  • 15 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 150 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Patlıcanlı Kiş

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını küp şeklinde doğrayıp mutfak robotunda un, su ve tuz ile birlikte 3 dakika kadar karıştırın.
  2. Hamuru mutfak tezgahına alarak yoğurun. Merdane yardımıyla hafif açarak kare şekli verin. 15 dakika kadar naylon poşet içinde buzdolabında dinlendirin.
  3. Patlıcanları yıkayıp fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup iri doğrayın. Kararmamaları için bir süre limonlu suda bekletin.
  4. Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Sudan çıkarıp süzdüğünüz patlıcanları ekleyip karıştırın. Sütü ilave edin.
  5. Bir kaç dakika daha pişirerek ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru tart kalıbının içerisine bastırarak yayın.
  6. Patlıcanlı karışımı hamurun üzerine aktarın. Üzerine kaşarpeyniri serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Çayın yanında sunulan sebzeli kiş tarifini notlarınız arasında ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo