Tavada Pratik Otlu Börek

Tavada Pratik Otlu Börek
19 Nisan 2024

Çayın yanına çok yakışan nefis tavada pratik otlu börek tarifini sizler için hazırladık. Mis gibi kokusuyla en lezzetli börekler arasında yer edinmiş bir tarifle karşınızdayız. Listeyi kontrol edip mutfağa geçtiyseniz, ev yapımı tavada pratik otlu börek tarifine başlayalım.

Unutmadan, peynirli tava böreği ve ıspanaklı tepsi böreği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavada Pratik Otlu Börek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 demet radika
  • 2 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
Tavada Pratik Otlu Börek

Nasıl Yapılır

  1. Radika otunu temizledikten sonra yıkayıp süzün ve 1’er tatlı kaşığı tuz ve şeker ilave edilmiş kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra iyice süzüp bir kenarda bekletin.
  2. Unu, yumurtayı, tuzu, sütü ve kabartma tozunu çukur bir kaba alın. Çatalla iyice karıştırın.
  3. Rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış taze soğanları ve radikayı ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Yapışmaz yüzeyli bir tavada sıvı yağı ısıtın. Üzerine biraz mısır unu ve taze çekilmiş tuz serpin.
  5. Hazırladığınız hamuru tavaya dökün. 4-5 dakika sonra diğer tarafına çevirin. Diğer tarafını da pişirdikten sonra ocaktan alın. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo