Lobyani (Barbunya Böreği)

Lobyani (Barbunya Böreği)
09 Ekim 2023

Lobyani, hem barbunya böreği, hem de yahudi böreği ismiyle bilinen bir börek çeşididir. Yapımında milföy hamuru ve kuru barbunya kullanılan bu börek, özellikle farklı tatlar denemek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetlerdendir. Yemek kültürü yazarı Sevgili Ayfer Yavi'den lobyani tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lobyani (Barbunya Böreği) için

Malzemeler

  • 200 gr milföy hamuru

İç harcı için:

  • 2 bardak kuru barbunya
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 soğan

Üzerine sürmek için:

  • 1 yumurta
Lobyani (Barbunya Böreği)

Nasıl Yapılır

  1. Barbunyaları geceden suya bırakın. Ertesi gün yağ, soğan ile pelte gibi olana kadar pişirin. 
  2. Sıcak sıcak ezin. İnce açtığınız milföy hamuruna iç malzemeyi hamurunuz sonlanana kadar kat kat dizin. 
  3. En üstteki hamura çırpılmış yumurta sürerek fırında 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo