Aspava

Aspava
02 Mayıs 2024

Ankara denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri olan aspava, et severlerin favorisidir. Parça etin soslanmasıyla hazırlanan aspava döner, lavaşın içinde servis edilir. Lavaş içerisine kaşar peyniri ve soğan eklenir. Genellikle 2-3 parçaya bölünerek servis edilir. Malzemeler hazırsa, Ankara usulü aspava tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Aspava için

Malzemeler

Döner için:

  • 500 gr dana eti (iri)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Servis için:

  • 6 adet lavaş
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Aspava

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle döneri hazırlamak için soğanı rendeleyin ve bir kaba alın.
  2. Üzerine salça, sirke, yoğurt, kekik, zeytinyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. 
  3. Dana eti parçalarını sosun içine alın ve 20 dakika bekletin.
  4. Dana eti parçalarını tek tek streç filmin üzerine alın ve şerit halinde sarın. Bu şekilde dondurucuya alıp 5 saat dinlendirin.
  5. Etleri dondurucudan çıkarın ve bıçak yardımıyla ince ince kıyın. 
  6. Tavaya tereyağını alıp eritin. Dilimlediğiniz et parçalarını tavaya aktarın. 
  7. Harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırın. 
  8. Sos için başka bir tavada tereyağını eritin. 
  9. Üzerine un ve salçayı ekleyerek kavurun. Suyun yarısını ekleyin ve karıştırın. 
  10. Kalan suyu ve tuzu ekleyerek bir taşım kaynatın. Ardından ocaktan alın. 
  11. Lavaşı mutfak tezgahına alın. Kızaran etleri lavaşa yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve sos gezdirin. 
  12. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp lavaşa ilave edin. Lavaşın kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarın. 
  13. Tüm lavaşlara aynı işlemi uyguladıktan sonra, döneri bölerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Aspavayı, patates kızartması ve cacık eşliğinde sunabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo