Fırında Bezelyeli Tavuk

Fırında Bezelyeli Tavuk
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Bezelyeli Tavuk için

Malzemeler

  • 1 bütün piliç
  • 4 arpacık soğan
  • 2 sarımsak
  • 400 gr dondurulmuş bezelye
  • 2 havuç
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 limonun suyu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Fırında Bezelyeli Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırıp pilicin üzerine fırça ile sürün.
  2. Soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Havuçları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin.
  3. Dolmalık biberleri temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Bezelyeyi buzluktan çıkarın.
  4. Fırın torbasının içini paketteki tarif gibi unlayıp iğne ile yer yer delin.
  5. Tavuk, bezelye, soğan, sarımsak, havuç ve dolmalık biberleri sırasıyla torbanın içine doldurun.
  6. Karabiber ve kekiği serpiştirin. Torbanın ağzını ambalajın içindeki plastik bağlama teli ile sıkıca bağlayın.
  7. Fırın torbasını fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.

Kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelen fırında bezelyeli tavuk güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo