Dana Etli Islama

Dana Etli Islama
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dana Etli Islama için

Malzemeler

  • 100 gr dana eti
  • Yarım soğan
  • Yarım kırmızıbiber
  • Yarım sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kuru yufka
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Ceviz içi

Süslemek için

  • Maydanoz
Dana Etli Islama

Nasıl Yapılır

Et ve bütün sebzeleri kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Tavada zeytinyağı ile önce ince doğradığınız sarımsak ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızıbiber, sivri biber ve eti ilave edip soteleyin. Salçayı ekleyerek kavurup su ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. 15 dakika kaynatın. Tabağa yufkaları elle kırarak paylaştırın. Üzerine hazırladığınız etli karışımı aktarın. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpin. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo