Yulaflı Parfe

Yulaflı Parfe
25 Ekim 2023

Fransız mutfağından dünyaya yayılan parfe, dünya çapında bilinen dondurulmuş bir tatlı türüdür. Sosyal Medya yıldızı @diyetisyencagataydemir Dyt. Çağatay Demir’den, hem sağlıklı hem de hafif yulaflı parfe tarifi…

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Yulaflı Parfe için

Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Silme)
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 kase süzme yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı labne peynir (Tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 2-3 yemek kaşığı su 
  • Çeşitli mevsim meyveleri (Doğranmış)
Yulaflı Parfe

Nasıl Yapılır

  1. Yulaf ezmesini kuru ısıda kavurun ve tereyağını ilave edip kavurmaya devam edin.
  2. Yulaflar iyice renk alınca pekmezi ilave edip çevirin ve soğuması için bir tepsiye yayın. 
  3. Bir kasede yoğurt, labne peynir, vanilin ve 2-3 yemek kaşığı suyu yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpın. 
  4. Servis kasesine önce meyveleri, ardından yoğurtlu karışımı ve en üste de çıtır yulafları ekleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo