Kremalı Sebze Çorbası

Kremalı Sebze Çorbası
18 Nisan 2024

Sebze çorbasının temelini; göz sağlığına iyi gelen havuç, hücrelerin hasar görmesini engelleyen kırmızı biber, kanser hücrelerini azaltan kabak ve sindirim sistemini güçlendiren brokoli oluşturur. Ana yemeklerden önce sunulan sebze çorbası, içeriğinde birbirinden faydaları mineraller barındırır. Özellikle grip ve soğuk algınlığına yakalanmamak için kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Lafı çok uzatmadan şifa kaynağı olarak bilinen sütlü kremalı sebze çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.

 1 Porsiyon Kremalı Sebze Çorbası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan sebze çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Sağlık bakımından çok faydalı olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Değişik çorba tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Kremalı Sebze Çorbası için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 25 gr tereyağı
  • Yarım havuç
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kabak
  • 100 gr brokoli
  • 100 ml krema
  • Tuz
Kremalı Sebze Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını eritip unu kavurun. Su, süt ve kremayı ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse su ilavesi yapın.
  2. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş havuç, rendelenmiş kabak, küp doğranmış biber, brokoliyi ilave edip karıştırın.
  3. Tuz ile tatlandırıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kremalı sebze çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce çorba suyunun ılık olmasına özen gösterin. Ardından krema ve sebzeleri ilave edebilirsiniz.
  • Çorbanın aromasını arttırmak için bir adet tavuk bulyon ekleyebilirsiniz.
  • Çorba fazla tuzlu olduysa, içerisine bir adet soyulmuş patates ekleyin. Bu sayede tuzun emilerek azaltılmasını sağlayabilirsiniz.
  • İçerisinde topaklanmalar kalırsa, bir kez mikserden geçirin.
  • Çorbanın malzemelerle karışması için, ocağı kısık ateşte ayarlayın.
  • Dilerseniz, ek olarak kereviz, patates, mevsim sebzeleri, pul biber veya karabiber ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo