Hanımağa Çorbası

Hanımağa Çorbası
20 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Hanımağa Çorbası için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
  • 4 su bardağı et suyu
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • Tuz
Hanımağa Çorbası

Nasıl Yapılır

Kışın sofraların vazgeçilmezi dumanı üstünde lezzetli çorba tarifleri. Et suyunu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca erişte, tuz, şehriye, haşlanmış nohut ve haşlanmış mercimeği ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tereyağını eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Nane ve pul biberi ilave edin. Karışımı çorbaya ekleyip karıştırın ve bir taşım kaynatın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo