- Fırını 180 derecede ısıtın. Un, yulaf ezmesinin yarısı, ceviz, tuz ve şekeri bir kaseye alın.
- Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tereyağını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın (mutfak robotunuz varsa bu işlem çok kolay olacaktır.
- Karışımın bezelye tanesi büyüklüğünde parçalardan oluşması gerekiyor). Yulaf ezmesinin geri kalanını ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
- Oda ısısında bekletin. Elmaların ve ayvaların kabuğunu soyun. Meyveleri küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Şeker, tarçın ve böğürtlenleri ekleyip harmanlayın. Meyveli harcı küçük porselen fırın kaplarına paylaştırın.
- Üzerine yulaf ezmeli harcı serpin. Fırına yerleştirip 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin.
- Üzerine nar taneleri serpip yanında dondurmayla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, çok popüler elmalı crumble tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.