Lahanayı yıkayıp büyük parçalara bölün
ve kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşlanmış
lahanaları iri olarak parçalayın.
Soğanları küp olarak kesip kıymayla birlikte
10 dakika kavurun. Tuz ve karabiberini
ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
Beşamel sos için; tereyağını ve unu tencereye
koyun. Un rengini değiştirene kadar
orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar
azar eklerken bir yandan karıştırın.
Sos
koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Fırın
kabınızın en alt kısmına önce lahanaları,
üstüne kıymalı harcı ve son olarak beşamel
sosu koyun.
Önceden ısıtılmış 200
derece fırında üzeri hafif kızarana kadar
pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce
kaşar peynirini serpin.
Kaşar eriyip üzeri
kızarında fırından çıkarın ve taze kekik
serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.