İskenderun Deniz Kızı Pilavı

İskenderun Deniz Kızı Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İskenderun Deniz Kızı Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı Amerikan pirinci
  • 250 gr karides
  • 150 gr ahtapot kolu
  • 150 gr mantar
  • 2 dolmalık biber
  • 1 dal taze soğan
  • 1 domates
  • 75 gr kabuksuz antep fıstığı
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 tutam safran
  • 5-6 yaprak taze fesleğen
  • 5-6 dal maydanoz
  • Tuz
  • Beyaz biber
İskenderun Deniz Kızı Pilavı

Nasıl Yapılır

 Karidesleri temizleyip kaynar suda 10 dakika haşlayın ve kabuklarını çıkarın. Ahtapot kolunu ve mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Taze fesleğen ve maydanozu yıkayıp kurulayın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. 

Bir tencerede tereyağını eritin. Sırasıyla karides, ahtapot, mantar, doğranmış biber ve antepfıstığını ilave edip 5 dakika soteleyin. Pirinci ekleyip 5 dakika soteleyin. Domates, doğranmış taze soğan, tuz, beyazbiber, safran, beyaz şarap ve et suyu ilave ederek 5 dakika harlı ateşte, 15 dakika da kısık ateşte pişirin.

Suyunu çekince taze fesleğen ve maydanoz serpiştirin. Pilavı 10 dakika dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo