Yaban Mersini Soslu Tavuk

Yaban Mersini Soslu Tavuk
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yaban Mersini Soslu Tavuk için

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 600 gr taze çalı fasulyesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı yaban mersini
  • 1 jalapeno biberi
  • Yarım kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
Yaban Mersini Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı çok küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış biberi ilave edip soteleyin.
  2. Yaban mersininin yarısını mutfak robotunda çekerek püre haline getirin ve soğana ekleyin. Limon suyu, su, tuz ekleyip 5 dakika pişirin.
  3. Kalan yaban mersinini ilave edin ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Fasulyelerin uç kısımlarını temizleyip önce uzunlamasına, sonra enlemesine ortadan ikiye kesin ve buharda haşlayın.
  4. Sarımsakları rendeleyip zeytinyağında kavurun. Fasulyeleri ekleyip yüksek ateşte birkaç dakika soteleyin.
  5. Tavuk etlerinin üzerine tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı sürün ve ızgarada kızarıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri ve tavuk etlerinin üzerine yaban mersini sosunu gezdirip servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo