Şehrazat Tatlısı
Bu özel helvayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...
Peyniri soğuk suda bekletip yumuşatın. Suyunu iyice süzüp rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Yarım su bardağı su ve nişastayı bir kapta ezerek inceltin. Kalan su ve şekeri tencereye alıp bir taşım kaynatın. Sulu
nişastayı ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Rendelenmiş peyniri ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. 15 dakika
pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın.
Helvadan henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Helva toplarını çekilmiş antepfıstığına bulayın.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Klasik peynir helvası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.