Fırının ısısını 170 dereceye ayarlayın. 12 muffin
kalıbının içine yağ sürün. 2 yemek kaşığı
tereyağını küçük bir tavada eritin. Yumurtalar,
süt, yarım fincan esmer şeker, 2 yemek
kaşığı rom, tarçın, vanilya esansı ve Hindistan
cevizini büyük bir kasede çırpın. Eritilmiş tereyağını
ve kuru üzümleri ekleyin. Ekmekleri
ekleyip karıştırın. 15 dakika bekletin. Karışımı
muffin kalıplarına eşit miktarda paylaştırın.
Pecan cevizini üzerlerine serpin. Sıcak fırında
20-25 dakika pişirin. Fırından alıp oda ısısında
10 dakika bekletin. Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını,
yarım fincan esmer şekeri, 2 yemek
kaşığı rom ve bir tutam tuzu küçük bir tavada
karıştırın. Orta ateşte karıştırarak kaynayana
ve şekeri iyice eriyene kadar yaklaşık 2 dakika
pişirin. Süt-krema karışımını ekleyip pişirmeye
devam edin. Hızlıca karıştırarak, kaynayana
ve hafifçe kalınlaşana kadar 1 dakika daha
karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve 1 dakika daha
karıştırmaya devam edin. Ekmek pudinglerini
sos ile birlikte servis yapın.
Teşekkür ederiz.