Somer Şef, Danilo Şef ve Mehmet Şef'in jüriliğini üstlendiği Masterchef Türkiye'de, haftanın yeni kaptanları Hamza ve Azize olarak belirlendi. Yarışmacılar, haftanın ilk takım oyunu için kıyasıya mücadele etti. İlk oyunu hangi takım kazandı? Bireysel dokunulmazlığı kim kazandı? İşte, detaylar:
Masterchef de haftanın ilk takım oyunu için, 'Osmanlı mutfağı' konsepti belirlendi. Yarışmacılardan, saray mutfağından soğanlama, ıspanak borani, şeyh mualla, pırasa köftesi, ayva kalyesi, bıldırcın dolması ve leblebi helvası yapmaları istendi. Verilen süre sonunda yemekler şeflerin beğenisine sunuldu ve oylama yapıldı.
Kırmızı takım 4-3 üstünlükle ilk takım oyununu kazandı.
Masterchef Bireysel Dokunulmazlığı Kim Kazandı?
Mavi takım bireysel dokunulmazlık oyunu için tekrar mutfağa girdi. Bireysel dokunulmazlık oyununda, yarışmacılardan Somer Şef'in imza tabağı olan analı kızlı hazırlamaları istendi. Gecenin sonunda en iyi tabağı hazırlayarak bireysel dokunulmazlığı kazanan isim Burcu oldu. Burcu, ilk eleme adayı olarak Mustafa'yı seçti. İkinci eleme adayı için mavi takım oylama yaptı. Yapılan oylama sonucunda, ikinci eleme adayı Sergen olarak belirlendi.
Malzemeler;
Yapılışı: Bir gece önceden nohutları ıslatın. Nohutları süzüp güzelce duruladıktan sonra bir tencereye alın. Üzerine 500 ml su ekleyin. Kapağını kapatarak kısık ateşte ortalama 1 saat pişirin. Nohutlar pişerken iç harcını hazırlamaya başlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Soğanı tavaya alın ve yaklaşık 3 dakika, yumuşayana kadar, kavurun. Üzerine kuzu kıyması ekleyerek 2 dakika daha karıştırın. Kalan malzemeleri (iç harç malzemelerini) bir tencerenin içerisine alın ve üzerine 125 ml su ekleyin. Ardından kıymalı soğanlı karışımı üzerine ilave ederek kısık ateşte 5 dakika pişirin. Hazırladığınız iç harcı kenara kaldırın.
Dış hamuru için; Malzemeleri karıştırma kabına alın. Üzerine 45 ml ılık su ekleyin. Elinizi ıslatarak malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Dış hamuru pinpon topu büyüklüğünde yuvarlak bir şekle getirin. Avcunuzun içine alın ve işaret parmağınızla ortasına batırarak çukur oluşturun. Açılan çukurun ortasına 1 çay kaşığı iç harçtan koyun ve dışını yuvarlayarak kapatın. Bu şekilde 16 adet top yapın. Kalan karışımı minik toplar haline getirin.
Çorbanın temelini oluşturmak için; Kuzu kolu yağ ve sinirlerinden ayırın. Ardından kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın. Tavaya tereyağı ekleyin ve eritin. Üzerine zeytinyağını ekleyin. Cızırdamaya başlayınca soğanı ekleyerek şeffaflaşana kadar 5 dakika pişirin. Kuzu eti karışımına küçük toplar, büyük toplar, nohut ve maydanoz ilave edin. Hepsini kaynatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Üzerine limon suyu ekleyin.
Nohut püresi için; Haşlanmış nohut, ilikli kemik suyu ve baharatları blendera ekleyip püre kıvamına gelinceye kadar çektirin. Daha sonra ince delikli tel süzgeçten geçirin. Ve nohut püresi hazır.
Bulgur patlağı için; Başbaşı bulgurları tuzlu suda haşlayın. Ardından suyunu süzün. Derin kızgın yağ içerisine bulgurları atın ve patlayana kadar kızartın. Patlayan bulgurları kağıt havlu üzerinde bekletin.
Kırmızı yağ için; 200 ml yağın içine 15 gr pul biber, 15 gr toz biber ekleyin. 100 dereceye gelene kadar kaynatın. Daha sonra tülbentten süzerek kullanın.
Yeşil yağ için; 200 ml zeytinyağını taze nane ile karıştırın ve 100 dereceye gelene kadar kaynatın. Daha sonra tülbentten süzün ve kullanın.
Frenk maydanozlarını ayıklayın, derin yağda kızartın. Kızaran maydanozları kuru peçetede bekletin.
Daha fazlası için masterchef tarifleri sayfamıza göz atın.