Paşa Pilavı (Salata)
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Paşa Pilavı (Salata) Tarifi İçin

Malzemeler

Paşa Pilavı (Salata)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patatesleri yıkayıp haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Derin ve geniş bir kaseye alın. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. 

Limonun suyunu sıkıp tuz ve zeytinyağıyla çırpın. Patateslerin üzerine gezdirip 1-2 kez karıştırın. Maydanozu kıyın, biberleri ince ince doğrayın.

Patatesleri salata tabağına alın. Taze soğanları ince ince doğrayıp patateslerin üzerine yayın. Yumurtaları soyup halka halka dilimleyin ve salatanın üzerine dizin. Kıyılmış maydanoz serpip sivri biberlerle süsleyin. Kasede kalan zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Dilerseniz, köfte ve pirinç ile hazırlanan Ali paşa pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Salata Tarifleri Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası