Kaz Tiridi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Samsun'un Kavak ilçesi ile özdeşleşen kaz tiridi, Karadeniz mutfağında çok sevilen bir yemektir. Kasım-Şubat ayları arasında besiye alınan kazlar, özel bölümlerde beslenir. Kaz tiridi yapımında bir adet bütün kaz ve yufka kullanılır. Malzemeler hazırsa, Samsun usulü kaz tiridi için detaylara geçebiliriz.

Kaz Tiridi Tarifi İçin

Malzemeler

Kaz Tiridi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kazın yağını ayırın ve tavada eritin.
  2. Kazı bütün olarak düdüklüye alın ve üzerine su koyup 40 dakika pişirin. Bu aşamada tuz eklemeyi unutmayın.
  3. Kaz piştikten sonra soğumasını bekleyin. Ardından kazın etlerini didikleyin ve suyunu süzgeçten geçirin.
  4. Bulguru tencereye alıp üzerine sıcak kaz suyu döküp pişirin.
  5. Un, su ve mayayı karıştırıp yufkaları açın. Yufkaları kaz yağı ile yağlayın ve üst üste koyup dört parça olacak şekilde kesin. 
  6. Pişen pilavı geniş bir tepsiye koyun. Üzerine didiklenen kaz etlerini koyun ve yanlarına yufkaları dizin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası
Karavu Şerbeti