SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Ege Mutfağı Yemekleri
Patlıcan Çentme
Patlıcan Çentme
Güncelleme tarihi:
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcan Çentme Tarifi İçin
Malzemeler
2 patlıcan
2 domates
2 sivri biber
3 diş sarımsak
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Patlıcan Çentme
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Patlıcan, domates ve biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup bıçakla çentin. Sarımsakları havanda dövüp ekleyin ve karıştırın.
Karışımı servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Zeytinyağı gezdirip lavaş ekmeği eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Ege Mutfağı Yemekleri
Yöresel Tarifler
Vegan Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Salata ve Meze Tarifleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Farklı Sebze Yemekleri
Meze Tarifleri
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)