Patlıcan Çentme
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcan Çentme Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcan Çentme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcan, domates ve biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup bıçakla çentin. Sarımsakları havanda dövüp ekleyin ve karıştırın.
  2. Karışımı servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Zeytinyağı gezdirip lavaş ekmeği eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Ege Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Meze Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Heraklion tarzı Kallistsounia
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)