Turna Yemişli Kup
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Turna Yemişli Kup Tarifi İçin

Malzemeler

Turna yemişi katı için

Krema katı için

Kek katı için

Üzeri için

Turna Yemişli Kup

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Turna yemişli kat için; tüm malzemeleri bir tencereye alarak karıştırın. 10 dakika kaynamaya bırakıp ocaktan alın. Tarçın çubuğunu çıkarın.
  2. Krema katı için; toz şeker, mısır nişastası ve tuzu bir tencereye alıp karıştırın. Sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta karıştırın. Yavaşça tencereye ekleyin. Ocaktan alıp vanilya özü ve tereyağını ekleyin. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına alıp birkaç saat bekletin.
  3. Kakaolu keki küçük küp şeklinde doğrayın. Kupların tabanına kekleri yerleştirin. Üzerine turna yemişli kat ve kremayı ekleyin. Bitene kadar tekrarlayın. Üzerini turna yemişi ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı