Meyveli Su Muhallebisi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Meyveli Su Muhallebisi Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebi İçin:

Süsleme için:

Meyveli Su Muhallebisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü tencereye alıp tozşeker, nişasta ve bir tutam tuzu ekleyin. Çırpma teli ile iyice karıştırıp kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamında pişirin.
  2. Yüksek kenarlı ve düz bir kalıbı yarım su bardağı suyla ıslatıp hazırladığınız muhallebiyi dökün.
  3. Üzerini kaşığın arkası ile düzeltip soğuyunca buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Katılaşınca üzerine gül suyu döküp pudraşekeri serpin ve kare şeklinde dilimleyin.
  4. Meyveleri yıkayıp süzün. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Üzümleri küçük salkımlar halinde ayırın.
  5. Muhallebi dilimlerini servis tabağına alın. Meyveleri tabaklara paylaştırıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade su muhallebisi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı