İmam Sarığı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İmam Sarığı Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Kreması için

Kenarları için

Üzeri için

İmam Sarığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Keki için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Sarısının içine toz şekeri ilave edip 5 dakika çırpın. 
  2. Yumurta aklarına bir tutam tuz atıp kar gibi olana kadar çırpın. 
  3. Sarıların içine ılık su ilave edip tekrar çırpın. 
  4. Kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin. 
  5. Yumurta aklarını söndürmeden karışıma ekleyip tahta kaşık ile karıştırın. 
  6. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen cam bir fırın kalıbına döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 
  7. Kreması için süt, toz şeker ve unu bir tencereye alarak muhallebi kıvamında pişirin. 
  8. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyin. 
  9. Vanilya ve toz krem şantiyi ilave edip mikser yardımıyla çırpın. 
  10. Kekiniz soğuduktan sonra yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla kekten parçalar kesin. 
  11. Bir parçanın üzerine krema koyup başka bir parçayla üzerini kapatın. 
  12. Kenarlarına da krema sürüp Hindistan cevizine bulayın. 
  13. Çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlının üzerine döküp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Kek Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı