Halkalı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İki farklı renk ile hazırlanan halkalı muhallebiyi, şık sunumuyla çayın yanında servis edebilirsiniz.

Klasik muhallebi tarifine de göz atın.

Halkalı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Halkalı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı, ayçiçek yağı ve unu bir tencereye alın. Un çok sararmayacak şekilde 4-5 dakika kadar karıştırarak kavurun. Tencereyi ocaktan alarak, yavaş yavaş sütü ekleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin.
  2. Karışımı ikiye ayırın. Her iki parçaya da 4 çorba kaşığı şeker ilave ederek pişirin. Piştikten sonra ocaktan indirdiğiniz muhallebilerden birinin içine vişne suyu ekleyip iyice karıştırın.
  3. Diğer tenceredeki muhallebiye de vanilya ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının içini streç ile kaplayın.
  4. Kalıbın orta kısmına ilk önce 1 kepçe beyaz muhallebi, ardından 1 kepçe vişneli muhallebi dökün. Bu işlemi tüm muhallebiler bitinceye kadar devam ettirin. Muhallebiler oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  5. Oda sıcaklığındaki muhallebiyi buzdolabına alarak en az 2-3 saat dinlendirin. Soğuduktan sonra dilimleyin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı