Mandalina Kremalı Tart
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mandalina Kremalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için

Mandalinalı krema

Süslemek için

Mandalina Kremalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mandalinalı krema için, mandalinaların kabuklarını çok ince rendeleyin ve sularını sıkın.
  2. Büyük bir sos tenceresine, yumurta sarılarını alın ve bir çırpıcı ile hafifçe çırpın.
  3. Ardından tereyağı hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Mandalina kabuklarını da ekleyerek karıştırın.
  4. Göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra ocağı kapatın ve 2 dakika kadar daha çırparak karıştırın.
  5. Kremayı ocaktan alıp soğutun. Tart hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alın.
  6. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağladığınız küçük tart kalıplarının içine ince bir tabaka şeklinde yayın.
  8. Tabanlarını çatalla delin. Kabarmaması için üzerlerine birer parça yağlı kağıt yerleştirin. Bakliyat serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerindeki malzemeleri kaldırın. 10 dakika daha pişirin.
  10. Ilındıktan sonra üzerlerine mandalinalı kremayı paylaştırın. Çırpılmış krema ve mandalina dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli