Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Meyveli karışım için

Sunum için

Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. Un, yulaf ezmesinin yarısı, ceviz, tuz ve şekeri bir kaseye alın.
  2. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tereyağını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın (mutfak robotunuz varsa bu işlem çok kolay olacaktır.
  3. Karışımın bezelye tanesi büyüklüğünde parçalardan oluşması gerekiyor). Yulaf ezmesinin geri kalanını ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  4. Oda ısısında bekletin. Elmaların ve ayvaların kabuğunu soyun. Meyveleri küçük küpler şeklinde doğrayın.
  5. Şeker, tarçın ve böğürtlenleri ekleyip harmanlayın. Meyveli harcı küçük porselen fırın kaplarına paylaştırın.
  6. Üzerine yulaf ezmeli harcı serpin. Fırına yerleştirip 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin.
  7. Üzerine nar taneleri serpip yanında dondurmayla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, çok popüler elmalı crumble tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta
İncirli milföy tatlısı
İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake