Körili Lahana Sote
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, tarla şalgamı ve alabaş, beyaz, kırmızı ya da kara topbaş lahana. Üretilmesi ve seçilerek ayıklanması sayesinde değişik sebzelerin doğmasına sebep olan lezzet. Yemeği ve çorbası yapılan beyaz lahana en yaygın olanı. Turşusu ise yaz kış sofraların vazgeçilmezi. Yemeği, çorbası, salatası, turşusu, dolması, kavurması yapılan beyaz lahanaya salatalarda kırmızı lahana eşlik ediyor. Vitamin değeri bakımından besleyici olan, özellikle de son yıllarda anti selülit tedavisi ve zayıflamada etkili olduğu bilinen lahana ile sağlık ve lezzeti birleştirebilirsiniz. Lahana karbonhidrat, protein, kalsiyum ve vitaminler bakımından çok besleyici bir sebze. Hazırsanız, körili lahana sota tarifine başlayabiliriz.

Körili Lahana Sote Tarifi İçin

Malzemeler

Körili Lahana Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mineraller ve vitaminler bakımından çok zengin olan yemeğimize başlayalım. Lahanaları ince doğrayın.
  2. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Sarımsağı halka doğrayıp soğana ilave edin.
  3. Hardal, köri ve lahanalarıda ilave ederek sotelemeye devam edin. Tavuk suyunu ilave edip lahanalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak servis yapın.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis beyaz lahana salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği