Domatesli Ve Kremalı Patates Dilimleri
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Domatesli Ve Kremalı Patates Dilimleri Tarifi İçin

Malzemeler

Domatesli Ve Kremalı Patates Dilimleri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. Patateslerin kabuğunu soyun. Keskin bir bıçakla yuvarlak ve ince olacak şekilde dilimleyin.
  2. Kremayı geniş, yayvan bir kaba dökün. Tuz ve karabiber ekleyip tel çırpıcıyla çırpın. Cam fırın kabına fırçayla tereyağı sürün.
  3. Patates dilimlerini kremaya bulayıp içi yağlanmış fırın kabına hafifçe üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Domatesleri yıkayıp kurulayın.
  4. Büyük domatesleri yuvarlak dilimleyin. Kiraz domatesleri ise ortadan ikiye kesin. Bir kaba alıp üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin.
  5. İyice harmanlayın. Patateslerin üzerine domates dilimlerini dizin. Kabı sıcak fırına yerleştirip domatesler iyice kızarana kadar pişirin. Taze kekik dallarıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği