- Lahanayı yıkayıp büyük parçalara bölün
ve kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşlanmış
lahanaları iri olarak parçalayın.
- Soğanları küp olarak kesip kıymayla birlikte
10 dakika kavurun. Tuz ve karabiberini
ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Beşamel sos için; tereyağını ve unu tencereye
koyun. Un rengini değiştirene kadar
orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar
azar eklerken bir yandan karıştırın.
- Sos
koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Fırın
kabınızın en alt kısmına önce lahanaları,
üstüne kıymalı harcı ve son olarak beşamel
sosu koyun.
- Önceden ısıtılmış 200
derece fırında üzeri hafif kızarana kadar
pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce
kaşar peynirini serpin.
- Kaşar eriyip üzeri
kızarında fırından çıkarın ve taze kekik
serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Düşük kalorisi ve zengin besin değerleriyle sunulan beyaz lahana salatası tarifine göz atmayı unutmayın!