Beşamel Soslu Lahana
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beşamel Soslu Lahana Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Beşamel sosu için

Üzeri için

Beşamel Soslu Lahana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahanayı yıkayıp büyük parçalara bölün ve kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşlanmış lahanaları iri olarak parçalayın.
  2. Soğanları küp olarak kesip kıymayla birlikte 10 dakika kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  3. Beşamel sos için; tereyağını ve unu tencereye koyun. Un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan karıştırın.
  4. Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Fırın kabınızın en alt kısmına önce lahanaları, üstüne kıymalı harcı ve son olarak beşamel sosu koyun.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin.
  6. Kaşar eriyip üzeri kızarında fırından çıkarın ve taze kekik serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Düşük kalorisi ve zengin besin değerleriyle sunulan beyaz lahana salatası tarifine göz atmayı unutmayın!

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği