SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Fırın Yemekleri
Fırında Peynirli Kabak
Fırında Peynirli Kabak
Güncelleme tarihi:
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Peynirli Kabak Tarifi İçin
Malzemeler
4 kabak
250 g keçi peyniri
70 g toz parmesan
80 g krema
4 dal taze kekik
4 dal dereotu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Fırında Peynirli Kabak
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kabakları yıkayın, kurulayın ve sap kısımlarını ayırın. Ardından kabakları uzunlamasına ikiye kesin.
Kaşık yardımı ile çekirdek kısımlarını alın. Bir karıştırma kabında keçi peyniri, parmesan, taze kekik ve bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
Kabakların içini bu karışım ile doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin.
Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst ızgara modunda yaklaşık 15 dakika pişirin. İnce kıydığınız dereotuyla servis edin.
Dilerseniz bebek kabak kullanabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Diyet Yemekleri
Sebze Tarifleri
Peynirli Tarifler
Fırın Yemekleri
Benzer Tarifler
Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates