Turpgiller familyasından olan lahana; beyaz, kırmızı ve kara lahana gibi farklı çeşitlere sahiptir. Ana vatanı Fransa olan bu sebze, sonbahar ve kış aylarında yetiştirilir. İçerisinde antioksidan barındırdığı için, kanser riskini azaltır. Kalp sağlığına iyi gelmesinin yanı sıra düzenli tüketildiğinde tansiyon ve kolesterol dengesini de normal seviyede tutar. Vitamin bakımından zengin olduğu için, kış aylarında bol bol tüketilmelidir. Kırmızı lahananın vücuda sağladığı faydaları anlattığımıza göre, ana yemeklerin yanında servis edilen yoğurtlu ve mayonezli kırmızı lahana salatası tarifine başlayabiliriz.
Yoğurtlu ve Mayonezli Kırmızı Lahana Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Yoğurtlu ve Mayonezli Kırmızı Lahana Salatası Kaç Kaloridir?
Yoğurt ve mayonezle harmanlanan kırmızı lahana salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 55 kaloridir. Potasyum ve lif değeri yüksek olan bu tarifi diyet listelerinde ana öğün olarak tüketebilirsiniz.
Siz de başlangıç menülerinde sunabileceğiniz salata tarifleri arıyorsanız, yüksek miktarda demir içeren ve kansızlığa iyi gelmesiyle bilinen yeşil mercimek salatasına göz atabilirsiniz.