Mısırlı Barbunya Piyazı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mısırlı Barbunya Piyazı Tarifi İçin

Malzemeler

Mısırlı Barbunya Piyazı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Barbunyaları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  2. Tuz ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin. 
  3. Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovun. Maydanoz ve taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın.
  4. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyup dilimleyin. 
  5. Sarımsakları soyup ezin. Limonun suyunu sıkın. Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, kırmızı toz biber ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp piyazın sosunu hazırlayın. 
  6. Barbunyayı derin bir kaseye alın. Mısır, kırmızı soğan, taze soğan, maydanoz ve sosu ekleyip harmanlayın.
  7. Yumurta dilimleri ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade barbunya piyazı tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Salata Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl