Ballı Sultan Lokması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ballı Sultan Lokması Tarifi İçin

Malzemeler

Ballı Sultan Lokması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pasta tabanının alt ve üst kısmını düz bir zemin üzerinde yan yana koyun ve bir çay bardağıyla yuvarlaklar halinde kesin. süt ve yumurta beyazını bir kapta karıştırın. Bu küçük yuvarlak pasta tabanlarını önce yumurta beyazına sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda 3-4 saniye kızartın ve düz bir kaba alın. Üzerlerine birer yemek kaşığı çam balını dökün ve dilimlenmiş muzla ceviz yerleştirin. Krema ve toz şekeri karıştırın. Karışımı, pasta tabanlarının üzerine paylaştırın ve servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava