Tarçın, ceviz ve elmanın muhteşem uyumunu tatmaya hazır olun. Gelin, evde tarçın ve ceviz tabanlı elmalı tart nasıl yapılır birlikte görelim, yeni tatlar keşfedelim.
Malzemeler
Üzeri için
Hamur için derin bir kaba unu, tereyağını, yumurtayı ve toz şekeri alıp iyice yoğurun. Elinize yapışmayan bir kıvam haline geldikten sonra üzerine un serpip dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine tarçını, toz şekeri ve cevizi serpip rulo şeklinde kıvırın. 1 cm kalınlığında dilimleyin. Yağladığınız tart kalıbına hamurları yan yana tart tabanı olacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Yumurta aklarını, cevizi ve şekeri çatal ile iyice karıştırın. Soğumuş olan tartın üzerine döküp yayın. Kabuklarını soyup dilimlediğiniz elmaları dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.
Hafifliği ile çok sevilen elmalı kafes tart tarifine de göz atabilirsiniz.