Tarçın Ve Ceviz Tabanlı Elmalı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarçın, ceviz ve elmanın muhteşem uyumunu tatmaya hazır olun. Gelin, evde tarçın ve ceviz tabanlı elmalı tart nasıl yapılır birlikte görelim, yeni tatlar keşfedelim.

Tarçın Ve Ceviz Tabanlı Elmalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Tarçın Ve Ceviz Tabanlı Elmalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için derin bir kaba unu, tereyağını, yumurtayı ve toz şekeri alıp iyice yoğurun. Elinize yapışmayan bir kıvam haline geldikten sonra üzerine un serpip dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine tarçını, toz şekeri ve cevizi serpip rulo şeklinde kıvırın. 1 cm kalınlığında dilimleyin. Yağladığınız tart kalıbına hamurları yan yana tart tabanı olacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Yumurta aklarını, cevizi ve şekeri çatal ile iyice karıştırın. Soğumuş olan tartın üzerine döküp yayın. Kabuklarını soyup dilimlediğiniz elmaları dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Hafifliği ile çok sevilen elmalı kafes tart tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart