Sebzeli Tartölet
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarifimiz sebze yemeye doyamayanlar için geliyor. Çıtır hamurlu tartölet kalıplarını patlıcan, biberiye, maydanoz, kabak, biber ve dereotu ile tatlandırdık ve ortaya nefis bir görüntü çıktı. Vejetaryen menülerinde de yer verilen sebzeli tartöletleri, yaklaşık 1 saat içerisinde hazırlayarak sunabilirsiniz. İsteğe göre mantar, mısır ve farklı sebzelerle tartöletlerinizi zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, sebzeli tartölet nasıl yapılır sorusunun cevabı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Bol malzemeli sebzeli pizza ve ev yapımı sebzeli pide tarifine de göz atmayı unutmayın.

Sebzeli Tartölet Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sebzeli Tartölet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Hamurun toparlanması için yeteri kadar buzlu su ilave edin.
  2. Hamur toparlandıktan sonra streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Patlıcanın kabuğu alacalı soyun.
  3. Kabağın kabuğunu kazıyın. Tüm sebzeleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp tavaya alın. 4-5 dakika soteledikten sonra tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  4. Hamuru tezgaha alın. Cevizden biraz daha büyük bezeler koparın. Hamurun üzerine biraz un serperek tartölet kalıplarının büyüklüğünde açın.
  5. Yağladığınız kalıplara yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen tartöletleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  6. Peynirleri, zeytinyağını ve ince kıydığınız yeşillikleri karıştırın. Kalıplara önce peynirli harç daha sonra sebzeli harcı paylaştırın. Biberiye yaprakları ile süsleyip 1-2 saat dinlendirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Sebze Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart