Tavuk Sandal
Selin Hıdır
226 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem şık hem de pratik bir yemek! Haşlanmış kabaklar, tavuklu harç ve beşamel sosla fırında buluşarak nefis bir lezzet ortaya çıkıyor. Üzeri kaşar peyniriyle tam bir ziyafete dönüşüyor! İşte Tavuk sandal tarifi:

Air Fryer'da Kabak Sandal tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tavuk sandal kaç kaloridir?

Bir porsiyon tavuk sandal 350 kaloridir.

Tavuk Sandal Tarifi İçin

Malzemeler

İç Harcı İçin:

Beşamel Sosu İçin:

Sosu İçin:

Üzeri İçin:

Tavuk Sandal

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak kabakları alacalı şekilde soyun, iç kısımlarını çıkarın ve su dolu bir tencerede kabaklar orta sertlikte olacak şekilde haşlayın. 
  2. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve tavukları ekleyerek pişirin. Ardından doğranmış soğan ve biberleri ekleyin, 4 dakika kadar pişirmeye devam edin. Karışımı soğumaya bırakın.
  3. Başka bir tencerede tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip karıştırın. Ardından süt, tuz ve muskat rendesi ekleyin ve 3 dakika boyunca pişirin. Pişen beşamel sosu tavuklu harca ekleyin ve karıştırın.
  4. Fırın tepsisine haşlanmış kabakları dizin, içine tavuklu harcı yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  5. Bir kasede domates salçası ve suyu karıştırın, bu karışımı kabakların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkan tavuk sandal yemeğini sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tavuklu kabak sandal yemeği, yanına sade pilav ya da sebzeli pilav tercih edebilirsiniz.
  • Yoğurt, bu yemeğin lezzetini tamamlayan bir başka alternatiftir.
  • Hafif bir yeşil salata, yemeğin yanında taze bir dokunuş sağlar. Marullarla, zeytinyağlı bir sosla servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kabakları haşlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kabakları fazla haşlamamaktır. Orta sertlikte kalması gerekir, çünkü fırında pişerken fazla yumuşarsa dağılabilir.
  • Beşamel sosu hazırlarken sürekli karıştırmaya özen gösterin, bu sayede topaklanma olmaz ve pürüzsüz bir sos elde edersiniz.
  • Tavukları pişirirken fazla sularının çıkmaması için yüksek ısıda pişirin. Bu, tavukların daha lezzetli ve sulu olmasını sağlar.
  • Kabaklar fırından çıktıktan sonra hemen servis yapın. Fırından çıktığında sıcak ve peynirin erimiş olması, yemeğin tadını daha da artırır.
  • Yemeğin üstüne ekleyeceğiniz kaşar peynirinin rendesi ince olursa, daha güzel erir ve yemeğin üzerinde pürüzsüz bir tabaka oluşturur. Dilerseniz, kaşar peynirinin yanı sıra mozzarella peynir de kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Yemek Tarifleri Tavuk Yemekleri Farklı Et Yemekleri Sebze Tarifleri