Portakallı Tavuk
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Garnitür için

Portakallı Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Susam, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz ve tozbiberi mutfak robotunda çekin. Tavukları et döveceği ile inceltip üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.
  2. Ayçiçeği yağı ve tereyağını tavada ısıtın. Tavuk etlerini dizip 5-6 dakika pişirip tavadan alın.
  3. Susamlı karışımını tavuk suyu ile birlikte tavaya ekleyin. Kaynamaya başlayınca portakal suyunu ve kremayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Tavuk etlerini sosa bulayın.
  4. Havucu yuvarlak doğrayın ve haşlayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın. Zeytinyağında soteleyin.
  5. Tuz ekleyin. İnce kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın. Hepsini birlikte sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu